Reipas päivä takana! Ensin saimme olla Isännän kanssa ihan kahden. Putsasimme nimittäin ryömintätilan kaikesta mahdollisesta ryönästä. Saaliina läjä puusälää, kuormallinen sahanpurua, yksi linnunraato, kolme palloa, puoliksi juotu Koff 80-luvulta, valkoinen tassi ja neljä tyhjää pulloa sekä hirmuinen määrä lasinsiruja. Kaksi näistä pulloista oli aivan hauskoja vanhoja lääkepulloja tai jotain, littania kuitenkin ja varustettuja korkkisella korkilla, vetoisuus sadan millin luokkaa. Niitähän ei voi ihmisellä olla ikinä liikaa... Hämähäkkejä en alkanut edes katsella. Niitä kyllä varmasti piisasi myös tarpeeksi. Ei auttanut ryhtyä naiselliseksi; paikoin 40cm korkeassa tilassa niitä ei päässyt mitenkään karkuun joten kestettävä oli.

Saatuamme loppuun ryömintätilan urakan aloin pestä pihasaunaa. Pihasaunan pesu on aina oikea tapahtuma, jynsäämistä ja hinkkaamista siinä piisaa. Kesällä se on kuitenkin siitä mukavaa hommaa että lämmittämättömässä saunassa on mukavan viileää. Lisäksi vettä saa vaivattomasti puutarhaletkusta ja huuhtelu käy siis hienosti. Siirtyessäni saunakammarin tuukaamiseen laitoin padan ja kiukaan lämpeämään. Puhtaassa saunassa sai ihanat löylyt!

718577.jpgSaunakammarin ikkuna vaatii vielä huomiotani. Jotain muutosta tuohon kaipailen. Suunnitteilla on ollut verhot pajusta ja tietysti tuota rompetta lisäksi. Nyt ikkunalaudalla ja kalaverkossa on rannalta löytyneitä aarteita. Penkillä näkyy hämärästi itse leikatuista poppanankuteista kutomani laudeliina muutaman vuoden takaa.

Mikä lie energiapiikki ollut minulla? Saunan jälkeen olisin kovasti halunnut lähteä vielä pyöräillen hakemaan vuokrafilmiä kaupungista. Isäntää moinen reippailu ei kuitenkaan enää kiinnostanut. Saimme istuskella ja vilvotella ulkosalla toista tuntia kaikessa rauhassa. Välillä kyllä ihmetytti moinen luksus. Isot pojat hoitivat Pikkuisen sisällä hienosti. Pleikkari oli nimittäin kaivettu kesälomapiilosta käyttöön ja yhteistyöhalua löytyi roppakaupalla.

Iltasella kävimme vielä isojen poikien kanssa pyöräillen putsaamassa mummilan mansikkamaan mommeloista puhtaaksi. Kymmenisen litraa kertyi kippoihin ja kuinkahan monta litraa tulikaan syötyä. Vielä grilliherkut päälle ja sisälle. Kyllä kohta uni maistuu.