Kaksi pienintä poikaamme ovat olleet kuumeessa torstaista lähtien. Viikonloppuna tauti tuntui ensin helpottavan, mutta sunnuntaina alkoi yskä ja nuha. Taas ollaan kipeitä ja eteenkin Pikkuinen kovin kurjana. Tuon tuostakin on saanut sylittää Pikkuista hievahtamattakaan jotta hänellä olisi edes hiukan siedettävä olo. Muut käsityöt ovat jääneet melko vähiin.

Keskimäinen poju sai päivällä tehtäväkseen maalata kuistin ja eteisen välissä olevaan ikkunaan pääsiäistä. 490709.jpg

Poju teki punaisia ja vihreitä kanoja sekä munia sormiväreillä. Pikkuinenkin kävi hyvänä hetkenään lisäämässä kolme pientä sinistä lintua joukkoon. Aika hauskan näköistä tuli! Auringon paistaessa kuvat hehkuvat hienon värisinä. Kuvaaminen oli kuitenkin hiukkasen haastavaa...

490742.jpg

Neulerintamalla työn alla on luonnonvalkoinen peruspipo itselle. En koe olevani juurikaan pipo-ihminen, mutta esimerkiksi lenkillä pipo on ainut järkevä päähine. Kävimme pikkuisen kanssa nappivarastollani valitsemassa pipoon mahdollisesti tulevia valkoisia nappeja. Toinen vaihtoehto on "korvat". Katsotaan nyt sopivatko sellaiset näin vanhaan päähän. Jotain jänskää pipaan täytyy kuitenkin saada. Lanka on paksua (vyöte hukassa) ja puikot kutosen joten valmista luulisi tulevan pian. Saas nähdä.

Keskiviikkona on ompelukurssin viimeinen kerta. Olen koko kevään tehnyt silkki-villa-sekoitekankaasta kevättakkia itselleni. Nyt on hihojen istutus menossa. Sitäkin pitäisi tehdä mahdollisimman paljon ettei jäisi kotitöitä kurssin päättyessä.

Kyllä tällaisessa työssä huomaa kuinka avuton sitä on ompelutöissä. Onneksi on hyvä ja kärsivällinen opettaja! Vuoron odottamiseen vaan palaa kallisarvoista kurssiaikaa melko paljon. Tälle takille kun hinnan laskisi työtunteineen niin ei päällensä tohtisi laittaa. Toivottavasti tekele onnistuu niin että pääsen sitä kuitenkin käyttämään ja jopa täällä näyttämään. Jospa harsisin vielä toisen hihan paikoilleen, huomisen ehtimisistä kun ei ole takeita. Öitä!