Olen aina ollut kova lukemaan. En osaa olla lukematta. Jos ei muuta ole tavaan vaikka maitopurkin kylkeä. Lasten ollessa pikkuisia opin ottamaan ajan lukemiselle sieltä mistä pystyin: vessassa, hampaita pestessä ja pyykkejä laittaessa luen lehtiä. Aamukahvilla paikallislehteä, päiväkahvilla esimerkiksi sisustuskirjaa tai naistenlehteä. Sängyssä sitten kirjoja, usein yömyöhään.

Lapsille olemme myös tavanneet lukea ainakin iltasadun joka päivä. Pikkuisen vauva-aikana säännöllisyys rakoili pahasti, mutta toivottavasti kohta luemme taas joka ilta Pikkuisenkin jaksaessa hetken keskittyä.

Käymme lähikirjastossa ahkerasti. Siellä kun on ihana henkilökunta ja ihmisen kokoiset tilat joista luettavaa löytyy helposti. Pitkään olen vongannut palvelua josta näkisi mitä kirjoja olen lukenut. Aina kun en jaksa muistaa olenko jonkin kirjan lukenut vai onko se vain vieraillut kodissamme pääsemättä kunnolla luvun alle. Nytpä päätinkin sitten laittaa tuonne laatikkoon "Yöpöydällä" mitä olen lukemassa ja jatkossa toivottavasti ehdin kirjoittaa myös pienet selostukset jo lukemistani. Idean tähän sain Äidin elämää-blogista. Kiitos sinne!

Ja jottei tulisi vallan kuvatonta päivitystä annetaanpa Pikkuisen paljastaa kaappiemme kätkemät kauheudet. Tämä lähentelee jo PaskaÄidin juttuja.

529681.jpg