Sen saadakseni en ole kuitenkaan tehnyt ihmeitä. Perus-juttuja lähinnä, jos niitäkään. Pitääpä itsekin oikein miettiä: meillä kierrätetään lasi, metalli, paperi, pahvi ja kartonki, patterit, blaa blaa blaa. Perusjutut. En ota banaaneille pussia koska kuorin ne kuitenkin. Kompostoimme. Kierrätämme kaikki vaatteet (saituutta lähinnä?) ja lapsille ostamme kirppikseltäkin. Mietin ajot kaupungille ja koetan toimittaa useamman asian kerralla. Automme ei ole ekotehokas! Siitä poden huonoa omaatuntoa kuten myös puilla lämmittämisestämme. Mutta elämä on. Valintoja.

Paljon muutakin voisi tehdä. Ehkä joskus. Yksi uusi juttu on kuitenkin tullut lasten kasvaessa ja elämän helpottuessa: Meillä on kestovaippailtu tämän pikkuisen kanssa osittain pian puolisen vuotta. Ajatuksena on ollut että jos käytämme kestovaippaa edes yhden päivässä, tekee se vuodessa 365 vaippaa. Melkoinen kasa siis kuitenkin pois kaatikselta.

Aloitimme yksillä PUL-kuorilla ja sekalaisella joukolla sisävaippoja. Pikkuisen peppu on kuitenkin ärtyisää mallia ja haaveilinkin pitkään hahtuvahousuista. Noin kuukausi sitten ne vihdoin valmistuivat. Pitävyys ei ollut mainittava, mutta nyt sain siskoltani villan pesuainetta ja lanoliinihoitoainetta ja pöksyistä tuli lailliset. Koeponnistus on huomenna. Sen kunniaksi julkaiskaamme kuvat moisesta laitoksesta:498984.jpg

Pikkuinen on ollut näihin ihan yhtä tyytyväinen kuin tavallisiinkin vaippoihin. Jospa ne nyt pitäisivät enemmän kuin yhdet pisut niin minäkin innostuisin ja surauttaisin puikoillaan toiset moiset.