Isot pojat ovat mökillä ja vietimme päivän kaksin Pikkuisen kanssa. Seikkailimme pellolla ja metsässä tutkien kaikkea ihmeellistä. Olikin ihan hauskaa keskittyä pelkästään pieneen ja nähdä maailmaa hänen kantiltaan. Mustikat ovat kypsyneet ja niitä maistelimme metsässä. Pikkuinen poimi ensimmäiset omat marjansa kun hiukan vinkkasi "mitäs täältä löytyy".

Sieniäkin pääsimme potkiskelemaan jo pihalla. Meillä kun on ollut pienten kanssa sellainen tapa. Opetan heidät potkimaan sieniä pihalla koska tiedän etteivät kädet muuten pysy poissa niistä. Hyvin on toiminut, yhtään soittoa myrkytystietokeskukseen ei ole tarvinnut sienten takia vielä soittaa.

Leikkurit olivat hukassa enkä voinut tehdä pajutöitä. Siispä villikukkien kimppuun! Vääntelin paksusta rautalangasta sydämen ja sidoin siihen tuoreita kasveja pieninä nippuina kuparilangalla (joka on kotoisin pesukoneen moottorista). Kranssiin tuli juolukkaa, mesiangervoa, sian- ja ojakärsämöä, karhunsammalta sekä pelto-ohdaketta.

742292.jpg

Tarkoitus olisi että ne kuivuvat paikoillaan sisäovessa killuen. Toivottavasti kukat eivät karise pois ja kuivuvat katseenkestäviksi! Ne pääsivät nuukahtamaan jo pihalla melkoisesti kovassa auringon paisteessa. Kuivuneeseen kranssiin lisään varmaankin vielä silkkinauhan.

742308.jpg

Ja voi ihmettä, mitäs Isi löysikään kuistin alta? Mahtavan mustan rupikonnan! Olipa se hieman pelottavakin ilmestys. Ihan piti netistä tarkistaa moinen otus koska en muista samanlaista ennen nähneeni. Kauniit ruskeat silmät sillä oli!

742378.jpg

Kesää kotiin, myös sisälle. Puuhella sai kesäisemmät koristeet ruukkuhyllylle unohtuneista romuaarteistani: vanhat lukot ja avaimet, sokerisakset, raastinrauta, kannu, kermanekka sekä suppilo. Rumankauniita.

742319.jpg